Nabídka
Vykouzlete si doma tu správnou podzimní atmosféru!
   12.10.2022 16:26:56

Vykouzlete si doma tu správnou podzimní atmosféru!

Venku už nám pomalu přituhuje. Sezóna dlouhých kalhot, svetrů a teplých šál se hlásí o slovo.

Ne pro každého je tohle období příjemné, co si budeme nalhávat, dny se zkracují, venku je pochmurno a nám se často ani nechce vylézat z vyhřáté postele. Na všem se ale přece musí hledat to hezké!

Pojďme si proto vychutnat vůni deště, nechat se okouzlit krásnými barvami listí, vychutnat si teplý čaj… Prostě a jednoduše, vykouzleme si příjemnou podzimní atmosféru a nechme se jí naplno pohltit! Ale jak na to?


V pár následujících bodech jsme pro vás sepsali jednoduchý návod, jak si letošní podzim opravdu užít :-)

Odpočiňte si

Léto bylo plné zážitků a nejrůznějších činností. Zkuste teď pro změnu zpomalit tempo. Vzpomínejte, vytvořte si fotoalbum. Relaxujte. To se sice lehko řekne, jenže těžko udělá. Ale zkuste si i přesto ten čas najít. Odložte povinnosti, které můžou chvíli počkat. Začíná se brzy stmívat a náš organismus si prostě říká o pauzu. Ukončete veškeré denní činnosti o něco dřív než obvykle a věnujte večer rodině, čtení, horké vaně… Prostě činnostem, které vás baví a můžete při nich relaxovat.

Provoňte si byt

Voňavým svíčkám a esenciálním olejům patří na podzim rozhodně palec nahoru. Navodí příjemnou atmosféru a pomůžou vaší mysli se alespoň trošku zklidnit. Navíc vás rozhodně naladí na tu správnou podzimní atmosféru. Po jaké vůni sáhnout? Rozhodně se zaměřte na skořici, různé vůně dřeva (například cedrové voní přímo skvěle!), jablko nebo pomeranč. Fantazii se ale meze nekladou! Použít můžete jakoukoli oblíbenou svíčku nebo vonný olejíček.

Myslete na světlo

Jelikož tma už přichází docela brzy a je nutné svítit, můžete si trošičku pohrát i s osvětlením. Pokud to není vyloženě nutné, velká bílá světla vůbec nezapínejte. Svěřte svůj zrak spíš tlumenějším teplým tónům. Skvěle opět poslouží svíčky. Vytáhnout můžete také světelné řetězy (ty pak můžete využít rovnou i na Vánoce ;)) Kouzelná atmosféra je díky nim zaručena!

Hlavně pohodlí

Neustále myslete na to, abyste se cítili pohodlně za každých okolností. Nezapomínejte na teplé a měkké svetry. A když je to alespoň trochu možné, zabalte se do deky!

Zahřejte se zevnitř

Jídlo a pití jsou samozřejmě také důležité ingredience kouzelného podzimu. Dopřejte si voňavé čaje, horkou čokoládu nebo třeba dýňové latte. A až budete v kuchyni, nezapomeňte si vzít k ruce co nejvíc koření. Uvařte si třeba dýňovou polévku s domácím pečivem, bude to chtít nějaký ten čas, ale nebudete litovat. A upečte si koláč. Ten rozhodně nesmí chybět, použijte opět zajímavá koření, dýni, jablka nebo skořici. Hodně skořice!

Dekorujte

Co by mohlo lépe navodit podzimní atmosféru, než ty správné dekorace? A co teprve ty, které si sami vyrobíte?

Připravili jsme proto 2 jednoduché návody na DIY podzimní tvoření!

Podzimní „věnec“

Potřebujeme: dřevěný rámeček (my jsme použili DR009K), kvalitní vteřinové lepidlo, listí, větvičky nebo jiné ozdobičky

Postup: Celé je to opravdu velmi jednoduché. Z rámečku odstraníme zadní stěnu i sklo, pacičky zahneme podél rámu, aby nám nepřekážely. Pak už jen podle vlastní fantazie lepíme připravené ozdoby (pro pevné uchycení těch větších si můžeme pomoct například provázkem). Počkáme dostatečně dlouho, než nám výtvor zaschne, a máme hotovo!

Dílo se dá použít jako originální věnec na dveře, můžete si ho ale i jen tak opřít na poličku nebo pověsit na zeď.

Podzimně laděný scrapbook

Potřebujeme: scrapbook (my jsme použili toto spirálové fotoalbum), fotopodlepky, fotky, barevné papíry, staré noviny, vylisované listy, fixy, nůžky, lepidlo

Postup: Celé tvoření je jen a jen na vás! Pro uchycení fotek doporučujeme použít fotopodlepky, kterými si jednoduše a bez poškození přichytíte i vylisované listy. Rozhodně si předem zvolte i paletu podzimních barev, které při tvoření použijete, aby spolu výsledek krásně ladil. My jsme vsadily na klasiku-hnědou, žlutou a oranžovou. Na jednu stránku jsme nalepili také malou obálku, do které se dají schovat různé poklady. Klidně ale můžete použít obálku větší a ukrýt do ní další fotky!

Pusťte si film

Jak si užít klidný večer nebo volný den doma v pyžamu? No přece s nějakým dobrým filmem. K podzimu se rozhodně hodí nějaká ta romantická komedie, která zažene všechny chmury, nebo pak správný halloweenský biják, který to trošku oživí. Tady je pár tipů na filmy od nás:

  • Podzim v New Yorku
  • Notting Hill
  • Úsměv Mony Lisy
  • Temné stíny
  • Addamsova rodina
  • Coco

Důležitá rada na závěr zní - hlavně si to užijte a nikam nespěchejte!