Nabídka
Vytvořte si s námi originální letní dekorace!
   22.08.2022 16:00:00

Vytvořte si s námi originální letní dekorace! Aneb co si vozíme z dovolené

Patříte také mezi ty, kteří se na dovolené rádi prochází po pláži a sbírají ty nejkrásnější kamínky? Nebo trávíte půl dne hledáním mušlí s dětmi?

U nás to tak často vypadá, doma pak vysypeme plné kapsy a přemýšlíme, co s úlovkem. Vyhodit je samozřejmě nechceme, proto už tradičně každý rok vyrábíme nejrůznější dekorace s mořskými motivy. Letos přinášíme tip i vám!

Tvořit budeme samozřejmě z dřevěných rámečků. Doporučujeme do procesu zapojit i děti nebo výrobu nechat zcela na nich, skvěle se zabaví a určitě vytvoří originální díla!

Na takovéto tvoření se nejlépe hodí rámečky se širokou lištou DR011K, které nabízí velký prostor k lepení. Nabídku neutrálních a přírodních barev najdete tady.

Celý postup jsme pro vás i natočili!

Zdobený rám, který nepotřebuje fotku

Potřebujeme: rámeček (my jsme použili rámeček DR011K, protože má širší lištu, se kterou se lépe pracuje), menší kamínky/mušličky, dobré lepidlo (nejlépe vteřinové)

Postup: Nejprve si vezmeme rámeček, vyndáme z něj záda, obrázek i sklo. Packy, které přidržovaly vše pohromadě, přitiskneme k rámu, aby nevyčuhovaly, teď už pro nás totiž nejsou důležité. A pak už jen lepíme. My jsme zvolili jednoduchou strategii-mušličky a kamínky jen do2 protějších rohů, v jednoduchosti je přece krása, ne? Samozřejmě je to ale jen na vaší vlastní fantazii, doporučujeme klidně celý rám zaplnit mušličkami, ať se využijí všechny!

Hotový výtvor necháme pořádně zaschnout. Následně můžeme rámeček postavit na poličku a opřít, případně pověsit na hřebík na zeď.

Rámeček se srdíčkem

Potřebujeme: rámeček (např. dřevěný fotorámeček dr011k 15x20 06 pinie), kamínky, dobré lepidlo (nejlépe vteřinové), bílý papír

Postup: Tentokrát z rámečku vyjmeme jen sklo a obrázek, záda budeme potřebovat. Změříme si velikost papíru, aby odpovídala rozměru fotky, která patří do rámu. Papír zmačkáme a rozložíme. Lepidlem nakreslíme obrys srdíčka, pak na něj rychle naskládáme kamínky a necháme zaschnout. Nakonec opatrně vložíme do rámu a máme hotovo!

Rámeček nejlépe zapadne někam na zeď, můžete jej ale samozřejmě i kamkoli postavit, pokud na tvoření použijete rámeček s nožičkou.

Podělte se s námi o vaše výtvory! Označte nás na Instagramu, použijte #karpexcz nebo nám pošlete fotku na mail media@karpex.cz!