Nabídka
Velikonoční dekorace - Tvoření z rámečků
   21.03.2022 22:03:41

Velikonoční dekorace - tvoření z rámečků

Velikonoce jsou, jako každé jiné svátky, zejména o klidu a rodinné pohodě. Ať už je máte spojené spíše s náboženskými zvyky, nebo s vítáním jara, vždy se najde důvod, proč se sejít s příbuznými a s přáteli. Společně pak můžete péct beránka, malovat kraslice, plést pomlázku nebo se vydat na mši do kostela, prostě užít si to se vším všudy!

My jsme se letos rozhodli udělat si pěknou velikonoční atmosféru co nejdříve pomocí roztomilých dekorací. Nejkrásnější ale samozřejmě je, když jsou vlastnoručně vytvořené.

Sepsali jsme proto i pro vás tipy na 3 jednoduché velikonoční ozdoby, které se dají jednoduše vyrobit z rámečků. Do jejich přípravy můžete zapojit klidně i vaše nejmenší, kteří určitě rádi přiloží ruku k dílu!

1. Kraslice

Potřebujeme: dřevěný rámeček (např. DŘEVĚNÝ FOTORÁMEČEK NEW YORK 10X15 SVĚTLE HNĚDÝ), vteřinové lepidlo/tavicí pistoli, kraslice na stužce nebo na provázku (lze koupit už hotové, případně si doma namalovat vlastní a přilepit na provázek či stužku)

Postup: Odstraňte zadní desku rámečku a sklo, nechte si pouze dřevěný rám a pomocí lepidla na něj libovolně umístěte kraslice. Nechte zaschnout.

2. Kuřátka

Potřebujeme: dřevěný rámeček (např. DŘEVĚNÝ FOTORÁMEČEK DR011K 13X18 05 MID NATURAL), větvičky, vteřinové lepidlo/ tavicí pistoli, dekorativní kuřátka/kraslice/kytičky...

Postup: Nejdříve si udělejte procházku jarní přírodou a nasbírejte větvičky, my jsme jich potřebovali celkem 8, ale vždy záleží na jejich velikosti a na vašich preferencích, takže počet si můžete libovolně přizpůsobit. Následně opět odstraňte zadní desku rámečku a sklo, na zbylý rám nalepte větvičky. Nechte chvíli zaschnout. Poté si rámeček dotvořte pomocí různých ozdobiček, my jsme použili malá kuřátka, která jsme opět pomocí lepidla připevnili do rohů rámečku.

3. Králíčci

Potřebujeme: dřevěný rámeček (my jsme použili rámeček s MDF lištou), vteřinové lepidlo/tavicí pistoli, noviny, provázek

Postup: Opět nejdříve odstraňte zadní desku rámečku a sklo. Z novin si vystřihněte králíčky (nebo jiná zvířátka, například kuřátka) a udělejte jim do každého ouška dírku. Otvory pak provlékněte provázek, upravte jeho délku podle velikosti rámu a přilepte pomocí lepidla. Nechte zaschnout.

Celý postup výroby všech tří dekorací najdete v našem videu.

Hotové výrobky si můžete pověsit na zeď, postavit na poličku, případně je použít jako věnec na dveře. Fantazii se ani v tomto případě meze nekladou! Pokud se budete chtít svými výtvory pochlubit i na sociálních sítích, budeme rádi, když u nich označíte i nás, abychom se mohli také inspirovat při dalším tvoření!