Nabídka
Jak vybrat fotoalbum?
   05.03.2022 18:43:25

Jak vybrat správné fotoalbum?

První krok už jste udělali, rozhodli jste se pořídit si fotoalbum a dát svým vzpomínkám nějaký řád. Jenže jaké vybrat? Sepsali jsme několik základních kritérií, která je určitě skvělé před nákupem zvážit.

Typ fotoalba

Existují 3 základní druhy fotoalb - zastrkávací, samolepící a klasická. Typ fotoalba je rozhodně důležité zvážit hned na začátku, protože každé se hodí na něco jiného. Jak si s tímto poradit a co se vlastně skrývá za jednotlivými názvy?

Zastrkávací fotoalba mají kapsičky na fotografie vybraných rozměrů, do kterých jednoduše fotografii zasunete. Jedná se o jednoduché a časově nenáročné řešení. Více info

Samolepící fotoalba disponují folií přes celou stránku, kterou odlepíte, fotografie pod ni vložíte a následně jen folií překryjete. Výhodou tohoto typu alba je, že si do nich lze uložit nejen fotografie, ale i různé lístečky, vstupenky a podobně. Rozmístit si je na stránce můžete přesně dle Vaší potřeby. Více info

Klasická fotoalba disponují čistými jednobarevnými stránkami, kam si fotografie připevníte pomocí fotorůžků, fotopodlepek nebo například fotolepidlem. Výhodou je opět to, že si můžete fotografie na stránce rozmístit dle Vaší potřeby a můžou mít různé rozměry. Více info

Velikost a počet fotografií

Tuto záležitost je potřeba řešit pouze u zastrkávacích fotoalb, kde jsou předem připravené kapsičky na fotografie podle konkrétních rozměrů. Zároveň je třeba se zaměřit na rozložení fotografií na stránce, existují například alba na 3 fotografie na šířku nad sebou na stránce nebo 2 fotografie na výšku vedle sebe na stránce. Podle toho se pak mění i orientace snímků. U samolepících a klasických fotoalb počet fotografií ani rozměry fotek neuvádíme, jelikož se do nich dají lepit různě podle vašich představ.

Příležitost

Na našem e-shopu naleznete hned několik kategorií fotoalb dle příležitosti, na kterou si své vzpomínky chcete uchovat. Nabízíme různé barvy a motivy. Přehledně tak najdete fotoalba vhodná k příležitosti svatby, fotoalba pro děti, cestovatelská, ale také celou řadu neutrálních fotoalb.

S popisky, nebo bez

Některá fotoalba, která v naší nabídce naleznete, poskytují možnost vkládat k fotografiím i vlastní popisky. To může být zajištěno buď speciálními memo kartičkami, které jsou součástí některých fotoalb. Napíšete si pak poznámku na ně a vložíte je do kapsičky k fotkám. Případně může mít album přímo prostor na stránce, kam popisky napsat. Takové místečko bývá zpravidla u hřbetu fotoalba či mezi fotografiemi.

V případě, že máte ohledně výběru ještě stále nějaké nejasnosti, neváhejte nás kontaktovat! Rádi vám pomůžeme najít to nejlepší pro vaše jedinečné vzpomínky.